16 Haziran 2016 Perşembe

Garnier Ambre Solaire Bronzlaştırıcı Yağ

Herkese merhaba,
Yazın ilk tatilini yaptım bile, diğerini iple çekiyorum :) Arada minik bir kaçamak da olabilir :)

Güneşlenme insanların bronz ya da beyaz ten sevmesinin dışında vücut için sağlıklı mı yoksa zararlı mıdır sorusu bazı kişiler için arada kalınmış bir mesele.

Öncelikle şunu belirteyim, güneşe kesinlikle ihtiyacımız var, kemiklerimizin çılgınca :) ihtiyacı var. İnanın bana güneşten kaçmanın etkilerini yaşınız ilerlediğinde açıkça göreceksiniz. Hepimizin D vitaminine ihtiyacı var. Kanada'da en sık yaşanan sağlık sorununun D vitamini eksikliği olduğunu biliyor muydunuz? En çok D vitamini tabletleri reçetelendiriliyor. Yazının sonunda D vitamini eksikliğinin zararlarıyla ilgili minik alıntı bir yazı göreceksiniz.

Bu noktada asıl mesele cilt rengimize göre hangi saatler arası ne kadar süre güneşleneceğimizi bilmek, kaç koruma faktörünün bizim için uygun olduğunu bilmek. Bu tamamen farklı bir konu ve ben şimdi inceleyeceğim ürüne geçmek istiyorum..


Garnier Ambre Solaire Bronzlaştırıcı Yağ

Geçen sene Garnier çekilişinden kazandığım ürün Eylül sonu gibi geldiği için deneme fırsatım olmamıştı ve iki hafta önce deneyimledim.


Garnier Ambre Solaire Bronzlaştırıcı Yağ

Öncelikle ben buğday tenliyim ve yaklaşık 4-5 yıldır farklı bir ürün kullanarak bronzlaşıyorum ve bronzluğum uzun süre kalıcı oluyor. Garnier'in bu yağı 2 SPF ve bu yüzden biraz dikkatli kullanmak gerekiyor. Kendi üzerimden nasıl kullandığımı anlatmayı tercih ediyorum.



Garnier Ambre Solaire Bronzlaştırıcı Yağ

Ben tatilin ilk günü (cilt tonumdan dolayı) yüzümü 30 SPF ve cildime 20SPF'lik ürünler kullanıp genelde ikinci gün yüzüm hariç bronzlaştırıcı ürünlere geçiyorum. Bu sene de aynısını uyguladım ve bu sefer bronzlaştırıcı yağ olarak Garnier'i kullandım veeee....


Garnier Ambre Solaire Bronzlaştırıcı Yağ

Baaaaammmm...
Çok hızlı bronzlaştırıyor, Ben cilt tonumdam dolayı fazla kızarmadan bronzlaşıyorum ama bu ürünle biraz kızardım ancak bu rahatsız edici seviyede olmadı. Ertesi gün bronzluğa döndü ve tatilden döneli 2 hafta oldu ve henüz rengimde açılma olmadı, iki hafta performansın belli olması için yeterli değil, bu yüzden instagramda bu konuda güncellemeyi bulabileceksiniz. Tabi cildimi bol bol nemlendiriyorum bu da rengi korumada çok önemli. Bronzlaşma sonrası cildimi hangi ürünlerle nemlendirdiğime dair bir yazı da yakında ekleyeceğim. 


                                                       
                                               Garnier Ambre Solaire Bronzlaştırıcı Yağ

Küçük bir not: Saatlerce yatarak güneşlenmek yerine yüzerek daha eşit ve hızlı şekilde bronzlaşabilirsiniz. :)

D Vitamini Eksikliği Hangi Hastalıklara Neden Olur?
  • Kemik ve kas güçsüzlüğü (raşitizm, osteoporoz gibi hastalıklar)
  • İnsülin direncini artırma suretiyle diyabet riski
  • Normal hücre çoğalımının vücut tarafından yerine getirilememesi
  • Bazı hormonların düzenlenememesi
  • Diş rahatsızlıkları
  • Halsizlik
  • Gece krampları,
  • Depresyon gibi. 


Bir sonraki yazıda görüşmek üzere :)








6 yorum:

  1. Günes kremleriyle bende kafayı yemek üzereyim ne alsam napsam bir türlü karar veremiyorum bende bugday tenliyim hemen bronzlasıyorum ama dediğin gibi saatlerce günesin altında yatmaktansa yüzmeyi tercih ediyorum yazı icin teşekkürler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, yazımı beğenmene sevindim, bir sonraki yazım yıllardır nasıl bronzlaştığımla ilgili olacak. :) Yüzmen en iyisi :))

      Sil
  2. Ben de bu yil bunu aldim günes çikarsa sürecegim :)

    YanıtlaSil
  3. Ayni sey Almanya icin de gecerli maalesef, ben de gectigimiz kistan bu yana günde 3 farkli vitamin ilaci kullaniyorum ki d vitaminim epey bir düsük tehlikeli idi..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ustelik bazi doktorlar hicbir koruyucu urun surmeden her gun 15 dk guneslenmekiz gerektigini soyluyor

      Sil